Cum recunosti un cristal swarovski fals fata de cel autentic ?

Cristale swarovski autentice

In momentul in care discutam despre bijuterii cu cristale, cristalul swarovski este unul dintre cele mai apreciate cristale, acest fapt datorandu-se stralucirii sale si a modului in care acestea sunt taiate. Fara doar si poate, cristalele swarovski sunt adorate de catre femei deoarece frumos imita foarte bine pietrele pretioase.

Trebuie sa mentionam faptul ca cristalul swarovski nu reprezinta o piatra pretioasa chiar daca si tu ai crezut acest lucru. Datorita popularitatii de care se bucura acest tip de cristal, pe piata bijuteriilor sunt si foarte multe cristale swarovski contrafacute, asa ca e destul de greu sa faci o diferenta intre un cristal swarovski fals si unul autentic. Pentru ca sunt comercializate la acelasi pret, sau poate chiar si la un pret mai mare, am decis ca in continuarea acestui articol sa prezint cateva sfaturi despre cum poti recunoaste un cristal swarovski adevarat de unul fals. Nu de alta, insa nu cred ca ai vrea sa achizitionezi un cristal fals la acelasi pret cu unul contrafacut.

Uniformitatea cristalului

Acesta este primul criteriu ce face diferenta dintre un cristal fals si unul autentict. Daca cel autentic prezinta diferente de uniformitate vizibile cu ochiul liber, cel fals este perfect din punct de vedere a uniformitatii, lucru datorat faptului ca este prelucrat automat. Cristalele swarovski adevarate stralucesc mult mai intens, datorita faptului ca lumina nu este obturata in nici un fel in interiorul cristalului. La fel ca si in cazul diamantelor autentice, si fatetele cristalului swarovski adevarat se intalnesc intr-un singur punct de convergenta.

Trebuie neaparat sa mentionam faptul ca punctele de convergenta sunt orientate in sus. Astfel ultimele doua aspecte pot fi vazute la o analiza mai amanuntita realizata de catre un bijutier motiv pentru care e indificat sa  achizitionam cristale swarovski doar daca in prealabil au fost vazute de catre un bijutier care a stabilit autenticitatea cristalului. Acestea trebuie privite din toate unghiurile deoarece un cristal contrafacut nu va straluci la fel din toate unghiurile in care este privit.

In concluzie,achizitia unor bijuterii nu mai este o operatiune simplu de realizat datorita faptului ca pe piata bijuteriilor se gasesc din ce in ce mai multe piese contrafacute. Pentru a nu achizitiona un cristal swarovski autentic atentie mare la detaliile acestuia dar si la reputatia magazinului din care sunt achizitionate. Acum cunosti mai multe astfel incat sa sa recunosti un cristal swarovski fals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *