Ce alegi pentru locuinta ta ? Boilere electrice sau boilere termoelectrice ?

Trebuie sa recunoastem ca tot ce tine de incalzirea locuintei, de la sistemul de incalzire ales, pana la montare si alte detalii, ne dau cam multe batai de cap. Sunt o gramada de alternative pe piata la ora actuala incat nici nu stii ce e mai bine pentru tine. Toata lumea vorbeste despre sisteme in ansamblu, in mare, evitand astfel detaliile esentiale. In lista acestor detalii regasim si boilerele – tu cate stii despre ele?

Astazi vreau sa iti vorbesc despre doua tipuri de boilere – boilerele electrice si boilerele termoelectrice. Scopul meu este sa te ajut sa stii ce sa alegi mai bine pe viitor pentru tine.

Boiler electric vs. boiler termoelectric – ce trebuie sa stii despre fiecare in parte?

Sa vorbim mai pe lang despre aceste doua tipuri de boilere. E in interesul tau sa cunosti detalii esentiale despre fiecare in parte pentru a sti care dintre aceste investii isi are rosul.

Despre boilerele electrice trebuie sa stii ca incalzesc apa prin intermediul rezistentelor electrice. Vei intalni extrem de des astfel de boilere pentru ca sunt usor de instalat cam oriunde – spatii industriale, publice sau in propria locuinta. Bine, acum depinde ce tip de boiler alegi tu pentru ca exista diversitate la capitolul spatiu de stocare a apei. Deci in functie de cati membri are familia ta, alege boilerul electric corespunzator. Il poti achizitiona de la Shop Einstal – expertii in domeniu iti pot oferi si consultanta.

Despre boilerele termoelectrice trebuie sa stii ca folosesc atat energia electrica, cat si cea termica pentru a incalzi apa. Mai pe intelesul tuturor, rezistenta electrica de care dispune un boiler termoelectric iti permite sa il conectezi la sistemul de incalzire de care locuinta ta dispune: incalzire prin pardoseala, centrala termica, sisteme cu panouri solare sau alte asemenea.

De retinut: boilerul termoelectric poate fi folosit in doua moduri. O data doar pe baza rezistentei electrice de care dispune, iar asta inseamna ca se comporta la fel ca modelul prezentat anterior. Cel de-al doilea mod se refera la racordul boilerului. Mai exact, daca il racordezi la sistemul de incalzire din locuinta ta, acesta va folosi pentru a incalzi apa una sau doua serpentine. Din nou, depinde de modelul pe care il alegi. Gasesti alternative diverse pe shop-einstal.ro.

Concluzia numarul 1

Acum ca ai vazut cum functioneaza un boiler electric si unul termoelectric, ar fi cazul sa facem o scurta recapitulare. Ai nevoie de un boiler electric acolo unde nu ai deja un sistem de incalzire implementat. Pentru spatiile in care dispui deja de sistem de incalzire, recomandarea mea pentru tine este boilerul termoelectric.

Concluzia numarul 2

Ai in vedere spatiul de care dispui acolo unde vrei sa instalezi un boiler. Pe piata, in special pe shop-einstal.ro, gasesi modele instalabile pe orizontala, verticala sau deasupra chiuvetei.

Din nou fii atent si la capacitatea de inmagazinare a apei. Un boiler poate avea capacitati de la 10, 30, 50 de litri pana la 200 de litri si chiar mai mult. Ai in vedere cate persoane se vor folosi de el.

Pentru consultanta, nu ezita sa iei legatura cu expertii in domeniu de la shop-einstal.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *